Welkom bij de vrijdagavondwedstrijden, een samenwerking tussen VZOD, WSVR en KZC! Onze missie blijft onveranderd: we willen iedereen uitnodigen om laagdrempelig deel te nemen aan onze vrijdagavondwedstrijd om het weekend sportief te beginnen en na afloop samen te eten.

Onze wedstrijd is speciaal ontworpen om iedereen kennis te laten maken met wedstrijdzeilen en om te genieten van de schoonheid van het zeilen op het water. We organiseren een SW-wedstrijd waarbij het belangrijkste doel is om deel te nemen, in plaats van te winnen. Bij SW-wedstrijden varen verschillende type boten elkaar en met behulp van de SW waarde van de boot wordt de uitslag uitgerekend. We willen iedereen, ongeacht het type boot en/of de ervaring, de kans geven om te ervaren hoe het is om op het water te zijn en te genieten van het zeilen.

Het is verplicht om u uiterlijk voor 18:45 uur aan de inschrijfbalie bij de WSVR te melden, dus zorg dat u op tijd bent. Na de wedstrijd nodigen we u uit om met ons mee te eten en te ontspannen in een gezellige sfeer.

Dus, als je zin hebt in een leuke en sportieve avond op het water, nodigen wij jou en jouw vrienden en vriendinnen uit om deel te nemen aan onze vrijdagavondwedstrijden. Tot snel!

Deelnemende klassen

Eerste waarschuwingssein start 18.55 uur
Klasse 1 Open boten (o.a. zwaardboten en kielboten) Start 19.00 uur
Klasse 2 Kajuitboten Start 19.05 uur
Wat kost inschrijving per wedstrijd?

Het inschrijfgeld per wedstrijd bedraagt € 5,00. (Tarief 2022)

 
Wat kost inschrijving per jaar?

Bent u echter van plan om het hele jaar mee te zeilen dan raad ik u aan om gelijk voor het hele seizoen te betalen. Wij rekenen hiervoor dan ook een gereduceerd tarief van €50,00. (Tarief 2022)

 
Hoe lang duurt de wedstrijd?

De gekozen wedstrijdbaan is doorgaans 1 á 1,5 uur varen.

 
Wat voor baan wordt er gevaren?

Om de organisatie makkelijker te maken zijn er permanente gele boeien in de plas gelegd op de positie’s van de staken en de gele boeien. De start is altijd voor de WSVR en KZC. U kunt het banenkaarten downloaden via de volgende link:

We raden u aan om het reglement zorgvuldig door te lezen voordat u deelneemt aan de wedstrijd. 

 
Waar kan ik het wedstrijdreglement lezen?

Om ervoor te zorgen dat de wedstrijd gezellig, eerlijk en transparant verloopt, hebben we een wedstrijdreglement opgesteld. Hierin staan alle regels en voorwaarden die van toepassing zijn op de wedstrijd.

U kunt het wedstrijdreglement downloaden via de volgende link: wedstrijdreglement Kajuit eruit. We raden u aan om het reglement zorgvuldig door te lezen voordat u deelneemt aan de wedstrijd.